Borstvoeding kan heel fijn zijn. Maar soms ook ingewikkeld. En als het tegenzit… kost dat véél energie van zowel mama als kindje. Dat is jammer, want vaak kun je met praktische tips veel leed verhelpen en voorkomen. Wij kunnen je helpen! Je kunt je vraag telefonisch aan ons stellen via 040 2 308 566. Ook als er nog geen problemen zijn, en je gewoon iets wilt overleggen of navragen. Ons telefonisch advies is gratis.  

Huisbezoek
In overleg en indien nodig komen we op huisbezoek om verder te praten. We onderzoeken de borst en de baby. Misschien heeft je kindje een kort tongriepje. Of is de zuigreflex onvoldoende. Vaak helpt het om de aanlegtechnieken te bekijken en te variëren. Samen maken we een behandelplan. De kosten voor het huisbezoek zijn € 100,- inclusief complete nazorg (verslaglegging, terugbelafspraken, contact verloskundige, consultatiebureau of huisarts). Bijna alle ziektekostenverzekeraars hebben vergoeding van lactatiekundige zorg opgenomen in de aanvullende verzekering. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden. 

Bel ons!
We zijn bereikbaar op telefoonnummer: 040 2 308 566 van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 09.00 en 13.00 uur.

Het pedagogisch programma Positief Opvoeden, Triple P geeft ouders praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan, zoals driftbuien van peuters, niet willen luisteren of slapen. Positief Opvoeden leert je hiermee om te gaan. 

Meer informatie kun je vinden op www.zuidzorg.nl/cursussen


Moeders Informeren Moeders (MIM) is een programma dat een (beginnende) moeder koppelt aan een ervaren moeder. Deze moeder kan voor het eerst moeder zijn, maar dat hoeft niet. De ervaren moeder gaat elke maand op bezoek bij de beginnende moeder. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de moeders, duurt deze begeleiding gemiddeld 1,5 jaar. Samen bespreek je alledaagse vragen deel je ervaringen.

Dit programma draait vooralsnog alleen in Son en Breugel en in Best. 

Heb je interesse om als ervaren moeder je ervaringen met opvoeding te delen? Of wil je graag als beginnende moeder ondersteuning krijgen van een collega-moeder? Stuur dan naar jgz.mim@zuidzorg.nl een email. Je kunt het ook bespreken op het consultatiebureau.  

De band tussen ouders en kinderen is heel bijzonder. Toch zijn er in elk gezin wel eens momenten dat het niet zo lekker loopt. Videohometraining kan helpen voorkomen dat kleine problemen groter worden.

Een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau die gespecialiseerd is in videohometraining, komt bij je thuis om korte opnames te maken van alledaagse gezinssituaties. 

In een aantal gemeentes in het werkgebied van ZuidZorg wordt Stevig Ouderschap aangeboden. Als je gemeente dit programma aanbiedt, ontvang je bij het eerste huisbezoek van de verpleegkundige een envelop met informatie over Stevig Ouderschap. 

Stevig Ouderschap is een programma voor opvoedondersteuning speciaal voor ouders die extra steun nodig hebben bij het opvoeden van hun kind. Het programma bestaat uit zes huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige. 

Meer informatie kun je vinden op deze website.