Aanvragen en kosten

Er zijn meerdere opties wanneer u gebruik wilt maken van huishoudelijke hulp. Onderstaand een korte toelichting.

Indicatie van gemeente

Via een indicatie beoordeelt de gemeente welke zorg u nodig heeft. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: zorg in natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB).

  • Bij Zorg in Natura maakt u een keuze uit de door de gemeente geselecteerde zorgaanbieders. De gemeente betaalt, namens u, de rekeningen voor geleverde zorg.
  • Bij een PGB ontvangt u de vergoeding voor Huishoudelijke Zorg in de vorm van een budget. Hiermee koopt u zelf zorg in bij een persoon of organisatie naar keuze.
Wanneer u zorg ontvangt op basis van een indicatie, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage wordt door de gemeente vastgesteld en kan dus per gemeente verschillend zijn. U betaalt de eigen bijdrage via de factuur die u ontvangt van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Bereken zelf uw eigen bijdrage via de website van het CAK: www.hetcak.nl.


Gemeentelijke subsidie
Mogelijk komt u niet in aanmerking voor een indicatie maar wel voor gemeentelijke subsidie (huishoudelijke hulp toelage ook wel dienstencheque genoemd). Deze vorm van tegemoetkoming in de kosten wordt per gemeente anders geregeld. Voor meer informatie klik hier of bel met uw eigen gemeente of met onze zorgcentrale via 040 2 308 408.

Ook zonder indicatie
 Ook zonder indicatie of gemeentelijke subsidie kunt u bij ons terecht voor hulp bij het huishouden. U kunt bij ons particuliere hulp inkopen voor € 15,50 per uur, exclusief €19,50 bemiddelingskosten. Bekijk ons aanbod bij u in de buurt op www.hulpinhuis.zuidzorg.nl