Alarmopvolging

Er zijn drie manieren waarop u de alarmopvolging kunt regelen. U bepaalt zelf welke mogelijkheid het beste bij u past.

1. Drie eigen contactpersonen
U benadert drie mensen die binnen 20 minuten bij u kunnen zijn, en als contactpersoon willen fungeren. U dient er wel voor te zorgen dat zij een sleutel van uw woning hebben. Als u alarm maakt, worden zij door de centrale gewaarschuwd zodat ze naar u toe kunnen gaan.

2. Professionele alarmopvolging
Bij de professionele alarmopvolging wordt u geholpen door een verpleegkundige van ZuidZorg na het maken van een alarm. Dit kan alleen als uw woonplaats zich bevindt in het werkgebied van ZuidZorg. Vereiste is dan dat de verpleegkundige toegang heeft tot uw woning. Hiervoor maakt ZuidZorg gebruik van een sleutelkluisje in combinatie met cijfercode. Deze dient u zelf aan te schaffen en te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld via een bouwmarkt. Ook kunt u kijken op www.thuiszorgwijs.nl. en hier via onze partner FocusCura een kluisje aanvragen.  

3. Een combinatie van 1 en 2
U kunt ook een eigen contactpersoon als eerste op de lijst te zetten en de professionele opvolging op de tweede of derde plaats. Is uw contactpersoon niet bereikbaar, dan komt er direct een verpleegkundige van ZuidZorg naar u toe. Dit kan echter alleen als u een sleutelkluisje met cijfercode heeft en deze bij ons bekend is. Een sleutelkluisje aanvragen kan via www.thuiszorgwijs.nl. Ook zijn dit soort kluisjes via een bouwmarkt te koop.