Werkwijze

ZuidZorg werkt met 10 onafhankelijke diëtisten in Eindhoven en omliggende gemeenten. Voeding- en dieetadvies nodig? Neem dan direct contact op met een diëtist bij u in de buurt.

De diëtist is direct toegankelijk. Soms eist uw zorgverzekeraar echter toch een verwijzing via uw (huis)arts om voor vergoeding in aanmerking te komen. In uw polis vindt u terug of uw verzekeraar deze eis ook stelt. Met de verwijzing van uw (huis)arts kunt u vervolgens een afspraak maken.

Veel gestelde vragen

1. Op welke manier werkt ZuidZorg samen met de zelfstandige diëtisten?

Tot 1 april 2015 vormde De Kempen Vitaal samen met ZuidZorg VoDi ZuidZorg BV. Ondanks meerdere investeringen en maatregelen door De Kempen Vitaal en ZuidZorg, bleef de onderneming verlies draaien, onder andere doordat zorgverzekeraars lage tarieven bieden. Dit betekent dat VoDi ZuidZorg B.V. per 1 april 2015 failliet is verklaard. Vervolgens heeft ZuidZorg aangegeven dat zij toch graag voeding- en dieetadvisering wil blijven bieden als onderdeel van het integrale zorg- en dienstenaanbod in de thuissituatie. De diëtisten die voorheen bij ZuidZorg in dienst waren, werken nu samen met ZuidZorg via hun eigen diëtistenpraktijk. Zij zijn volledig zelfstandig. Dit betekent dat de diëtisten nu hun eigen afspraken maken met cliënten en verantwoordelijk zijn voor hun eigen administratie. Als ZuidZorg cliënten heeft die voeding- en dieetadvies nodig hebben, verwijst zij naar deze diëtisten door. Een overzicht van de diëtistenpraktijken vindt u hier.  Hier kan ook op specialisatie worden gezocht.

2. Moet ik eerst contact opnemen met ZuidZorg als ik voeding- en dieetadvies wil?

Nee hoor, dat hoeft niet, ZuidZorg verwijst u dan door naar een diëtist bij u in de buurt. Hier kunt u alle diëtistenpraktijken vinden waar we mee samenwerken. U kunt vervolgens zelf contact opnemen met de diëtist van uw keuze.

3. Ik wil graag een afspraak maken met een diëtist. Waar moet ik dan zijn?

Hier vindt u alle diëtistenpraktijken waarmee ZuidZorg samenwerkt. U kunt zelf contact opnemen met de diëtist van uw keuze om een afspraak te maken.

4. Ik zoek een diëtist die veel ervaring heeft met kinderen / Power Slim / hart-en vaatziekten / slikproblemen of een andere specialisatie. Bij wie moet ik dan zijn?

Op onze site kunt u zoeken op verschillende specialismen. Als u een specialisme selecteert, krijgt u diëtisten met die specifieke specialisatie te zien en hun contactgegevens. U kunt vervolgens zelf contact opnemen.

5. Wat zijn de tarieven voor voeding- en dieetadvisering? Voor vragen met betrekking tot tarieven kunt u contact opnemen met de diëtist van uw keuze. De contactgegevens van de diëtistenpraktijken waar ZuidZorg mee samenwerkt vindt u hier.

Lees meer