Wat is er te doen op het Ontmoet en Groetplein?

Openingstijden
Voor meer informatie over de openingstijden kunt u klikken op onderstaande links:
- Ontmoet en Groetplein Eindhoven
- Ontmoet en Groetplein Veldhoven
- Ontmoet en Groetplein Bladel
- Ontmoet en Groetplein Borkel en Schaft
- Ontmoet en Groetplein Maarheeze
- Ontmoet en Groetplein Son en Breugel

U kunt gewoon binnenlopen! Voor de activiteiten moet u zich vooraf aanmelden. 

Koffie, thee, ontbijt, gebak en lunch
Eenvoudige & eerlijke gerechten tegen kleine prijzen.
Informeer bij uw gastvrouw of –heer naar de mogelijkheden.

Vitaliteitsplein
Bewegen is leuk op ons Vitaliteitsplein! Dankzij onze interactieve apparaten loopt u niet alleen maar op een saaie loopband, maar door een mooie stad of natuurgebied. Armoefeningen doet u o.a. op een virtuele bowling- of tennisbaan. Kortom, u beweegt op een voor u verantwoorde manier onder begeleiding van een sportcoach. U werkt samen aan uw gezondheid en vitaliteit, en er is ook aandacht voor preventie. U kunt in uw gewone kleding meedoen.

Taarten voor Taarten
Met heerlijke ingrediënten het lekkerste gebak en heerlijke koekjes maken! Dat is leuk én lekker om te doen! De groep bestaat uit maximaal vijf deelnemers. Het gebak wordt op het plein voor een kleine vergoeding verkocht aan onze gasten. Met de opbrengsten worden nieuwe ingrediënten gekocht, en van de rest gaan we samen een dag op pad.

Mannen van Metaal
Deze mannen komen bij elkaar om huishoudelijke apparaten uit elkaar te halen. De materialen worden gescheiden en aangeboden bij een recycle bedrijf. De opbrengst van het metaal is voor de deelnemers, die daar een dagje van op pad kunnen gaan.

Kookclub
Samen koken en dineren. Dat is leerzaam, lekker én gezond. U ontdekt nieuwe ingrediënten en gerechten en het geeft veel plezier. De groep bestaat uit zes personen.  

Met de Mantel der Liefde
Een koffiemoment voor en door mantelzorgers. Soms kan het helpen uw ervaringen te delen, begrip en steun te vinden bij andere mantelzorgers en tegelijkertijd ook zelf een luisterend oor te bieden. 

Aan Tafel!
Gezellig samen eten is toch leuker dan alleen? En dan ook niet hoeven koken... Sluit gezellig aan bij ons aan tafel. We serveren u een 3-gangen menu naar keuze voor €7,50 per keer.

Mannen onder de Pannen
Een kookgroep met enkel mannen! Veel mannen kunnen in de keuken nog een hoop ontdekken. In deze groep staat u er niet alleen voor!

Huyskamer
In een vaste groep komt u wekelijks bij elkaar voor een lunch en aansluitend een wisselende activiteit.

Breisterren
Heeft u brei-ambities? Dan kunt u zich opgeven voor Breisterren. In deze groep breit u sjaals, mutsen en nog meer moois voor jonge ontwerpers. De producten worden verkocht met uw naam erop! Iets om trots op te zijn.

Voor de draad ermee
Bent u goed met naald en draad? In deze groep komt u bij elkaar om lichte herstelwerkzaamheden aan kleding te verzorgen, zoals een knoop aanzetten, een rits plaatsen of een broek innemen. Leuk en zinvol om te doen!

Textiel Ontmoetingspunt
Vindt u het fijn om met stoffen te werken? In deze groep gaat u er samen mee aan de slag. Van textiel bestempelen tot een kledingstuk of patchwork maken.

Boodschappen Plus Bus
In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds maken we 4 keer per week diverse reisjes in binnen- en buitenland. Klik hier voor meer informatie.

iPad coaches
U kunt bij onze iPad coaches terecht met al uw vragen over tablets en smartphones.

Dienstenbemiddelaars
Zijn er diensten waarmee we u thuis kunnen ondersteunen: een klusjesman of pedicure aan huis? Heeft u vragen over wonen, welzijn of zorg? Maak een afspraak met een van onze dienstenbemiddelaars om te kijken wat mogelijk is. De afspraak kan thuis plaatsvinden, of op een Ontmoet en Groetplein.

Kosten
We vragen een eigen bijdrage om de kosten te dekken. Sommige activiteiten zijn gratis. Leden van ZuidZorg Extra ontvangen 10% korting op activiteiten.