Welzijnsactiviteiten in de wijk

ZuidZorg Extra organiseert regelmatig activiteiten bij u in de buurt. Warme initiatieven die mensen met elkaar verbinden. Dit doen wij samen met collega- organisaties in de zorg en welzijn en met vrijwilligers.

Eetpunt
Gezellig samen eten, zonder zelf te hoeven koken. De lekkere en gezonde maaltijden worden verzorgd door Maaltijden Thuis van ZuidZorg Extra.

Kookclub
Een kookstudio voor en door actieve senioren. Samen met leeftijdsgenoten bereidt u onder begeleiding van een vrijwilliger een heerlijke maaltijd. En daarna natuurlijk gezellig samen tafelen.

Kookworkshops
Een ervaren kok verzorgt eenmaal per maand een kookworkshop. Leuk en leerzaam om daar actief aan deel te nemen.

BoodschappenPlusBus
Een gezellig uitstapje onder begeleiding van een vrijwilliger. U wordt thuis opgehaald en na een gezellige dag ook weer thuisgebracht. De bus heeft iedere dag een andere bestemming. Naar het textielmuseum bijvoorbeeld of de Kempenroute.

Breitheater
Een ontmoetingsplaats voor mensen die samen willen breien of haken.

Granny’s Finest
Samen breien volgens aangeleverde ontwerpen van jonge ontwerpers. Met natuurlijke garens, worden de mooiste producten gemaakt. Met de opbrengst worden de sociale doelen van de stichting Granny’s Finest gerealiseerd.

Huiskamerproject
Een laagdrempelig ontmoetingsmoment in de buurt. Gezellig samen koffie drinken, een krantje lezen, puzzelen of een spelletje doen.

Mannen van Metaal
Speciaal voor mannen! Onder het genot van een kop koffie en een praatje worden kleine huishoudelijke apparaten gedemonteerd. Zo kunnen de materialen gescheiden worden en het ijzer verkocht. De opbrengst komt weer ten goede aan de Mannen van Metaal.

Taarten van taarten
Gezellig samen met vrijwilligers taarten bakken. De taarten worden verkocht op ons Ontmoet & Groet plein aan de Kastelenplein in Eindhoven. Met de opbrengst kopen we weer nieuwe ingrediënten.

Met Mannen onder de Pannen
Een concept zoals de kookclub, maar dan specifiek gericht op mannen die samen willen koken en die ook (tijdelijk) deelnemen om te leren koken. Deze activiteit gaat op dinsdag plaats vinden. Tussen de middag 1 groep en s ’avonds 1 groep. Deelname is €5,- per keer. 

Voor de draad ermee
Een project waarbij enkele gasten, onder begeleiding van een deskundige vrijwilligster, ‘lichte’ herstel werkzaamheden aan kleding verzorgen. Dit kan variëren van het aanzetten van een knoop, rits plaatsen tot het innemen van een pantalon. De bezoekers die kleding komen brengen kunnen in het ontmoet en groetplein een kopje koffie drinken, terwijl de kleding wordt gemaakt. Voor werkzaamheden die langere tijd nodig hebben wordt een aparte ophaal afspraak gemaakt. Deelname van de gasten is gratis (inclusief koffie). Bezoekers die herstel werkzaamheden komen brengen betalen een bijdrage voor de werkzaamheden. Dit zal zijn tussen de €1,- en € 5,- exclusief het materiaal. (knoop, rits). 

Textiel Ontmoetings Punt (TOP)
Iedere vrijdag van 10 tot 13 uur is er in Eindhoven een activiteit voor gasten die het fijn vinden om met textiel te werken. Een vrijwilligster met Textiel ervaring zal samen met de gasten  een programma aanbieden. Dit kan textiel stempelen zijn, maar ook het maken van kledingstukken of patchwork. Gasten beginnen met een kopje koffie en bespreken dan wat er die dag gedaan gaat worden. Er is materiaal aanwezig, maar ook kunnen gasten eigen materiaal mee nemen. Eigen bijdrage is € 2,50 (inclusief koffie).

Studiekring van en voor ouderen
Samen in gesprek en van gedachten wisselen. Gebruikmaken van elkaars kennis en expertise. Alle leden doen mee bij het vaststellen en voorbereiden van een te bespreken onderwerp of boek.

Inloopspreekuur iPad coach (of smartphone)
Twee maal per week is er een iPad coach aanwezig tijdens een open spreekuur. Gasten kunnen terecht met vragen over de iPad of over smart Phone gebruik. De iPad coaches zijn er voor leden van ZuidZorg Extra die een iPad via het 'zelfstandig thuis warenhuis' hebben besteld, maar ook voor leden en niet-leden die algemene vragen hebben. Deze dienst is gratis.

Vitaliteitszone
Samen bewegen met moderne beweegapparaten. Zo wordt en blijft u vitaal. Natuurlijk is er kundige begeleiding.

Zondags Wel
Een ontmoetingsplek, speciaal voor licht dementerenden met partner of verzorger. Gezellig samen een kopje koffie drinken met gelijkgestemden. 

Paramedisch spreekuur
Paramedici organiseren een laagdrempelig spreekuur. Een diëtist, fysiotherapeut, ergotherapeut en oefentherapeut bijvoorbeeld.

Verpleegkundige themabijeenkomsten
Verpleegkundigen van ZuidZorg verzorgen regelmatig een lezing of informatieve middag over een bepaald onderwerp. Meestal is dat een onderwerp dat met zorg te maken heeft.

Wijkverpleegkundig spreekuur
De wijkverpleegkundige beantwoordt al uw vragen op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

Vervoersdienst
Bent u minder mobiel, maar wilt u wel graag deelnemen aan activiteiten? Maak dan gebruik van onze haal- en brengservice.

Dienstenbemiddelaars
ZuidZorg Extra beschikt over dienstenbemiddelaars. Indien u vragen heeft op het gebied van wonen, zorg en welzijn bestaat de mogelijkheid om een afspraak met dienstenbemiddelaar te maken. Deze kan plaatsvinden kan op het Ontmoet- en Groetplein (Kastelenplein 173), maar ook in uw eigen thuissituatie.