ZuidZorg
We zijn er voor iedereen.

Cursussen: Opgroeien en opvoeden

Borstvoeding

Deze informatieve bijeenkomst geeft uitleg, praktische informatie en tips over het geven van borstvoeding. Hierbij is tevens aandacht voor kolven en de combinatie van borstvoeding en werken. Met behulp van een video worden voorbeelden getoond. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. Je partner is uiteraard van harte welkom en dient zich ook aan te melden, met een eigen emailadres. Deze bijeenkomst is éénmalig.

Meer info
€ 0,00

Positief Opvoeden

Deze cursus is voor alle ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar en is bedoeld om de opvoeding van kinderen gemakkelijker en plezieriger te maken.

De cursus geeft ouders praktische tips en handvatten om met grote en kleine opvoedingsvragen in het gezin om te gaan, zoals driftbuien van peuters, niet willen luisteren, eten of slapen.
De nadruk ligt op een positieve opvoedingsaanpak, het bevorderen van een goede communicatie en het geven van positieve aandacht aan dingen die kinderen goed doen. Het resultaat van positief opvoeden is dat kinderen lekkerder in hun vel zitten en goed kunnen functioneren en ouders zich zelfverzekerder voelen in de opvoeding.
Tevens is er voldoende ruimte voor de ouders om ervaringen met elkaar te delen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur.

Let op !

Een aantal gemeenten in de regio ondersteunen financieel de deelname van haar inwoners aan deze cursus. Deze cursus is voor inwoners van deze gemeenten gratis.

Inwoners van de gemeenten Nuenen,  Bladel, Reusel, Eersel en Bergeijk betalen 70 euro voor deelname. U ontvangt hiervoor apart een factuur


Meer info
€ 0,00