Langer, veilig en prettig thuis wonen

Er zijn steeds meer mensen die een beroep doen op zorg, maar er zijn te weinig zorgprofessionals om aan de groeiende vraag naar zorg te voldoen. Daarom is het belangrijk om er met elkaar voor te zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Bij ZuidZorg ondersteunen we je bij het zoeken naar oplossingen, om langer op een veilige en prettige manier thuis te blijven wonen. We zorgen ervoor dat je zo veel mogelijk de dingen kunt blijven doen, die voor jou van betekenis zijn. Daarbij kijken we met een positieve blik en gaan we altijd uit van wat je wél kunt! 

Onze visie in vijf stappen

1. Wat kun je zelf of kun je leren?
2. Welke hulpmiddelen heb je nodig?
3. Wat kan je familie of mantelzorger voor je doen?
4. Wat kan je sociale netwerk en/of een andere (zorg)organisatie voor je doen?
5. Wat kan ZuidZorg voor je doen?

Stap 1.  Wat kun je zelf of kun je leren?

Samen bekijken we wat je wél kunt of wat je kunt leren, om langer op een veilige en prettige manier thuis te blijven wonen. Zo lang mogelijk zelfstandig blijven en je eigen keuzes maken, geven een gevoel van eigenwaarde en dragen bij aan de kwaliteit van leven thuis.

Stap 2.  Welke hulpmiddelen heb je nodig?

We onderzoeken samen waar je hulp bij nodig hebt en hoe we die hulp kunnen geven met de inzet van eenvoudige hulpmiddelen of (zorg)technologie. Wij hebben veel praktische hulpmiddelen, die je kunt uitproberen. Denk aan een druppelbril voor het druppelen van ogen of een hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van steunkousen. Zo kun je voor jezelf blijven zorgen en ben je niet afhankelijk van anderen.

Stap 3.  Wat kan je familie of mantelzorger voor je doen?

Samen met jou en je familie of mantelzorger bespreken we wat zij kunnen (blijven) doen. Met de ondersteuning en zorg, die zij kunnen geven, helpen ze jou om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Stap 4.  Wat kan je sociale netwerk en/of een andere (zorg)organisatie voor je doen?

We bespreken samen wat vrienden, buren en vrijwilligers voor je kunnen doen. En we onderzoeken de mogelijkheden om een andere (zorg)organisatie in te zetten.

Stap 5.  Wat kan ZuidZorg voor je doen?

Als laatste stap bekijken we wat wij als zorgprofessionals voor je kunnen doen. Zo zorgen we er met elkaar voor, dat je zo lang mogelijk zelfstandig blijft. En je de dingen kunt blijven doen, die voor jou van betekenis zijn.