Langer, veilig en prettig thuis wonen

Mensen willen graag zelfstandig blijven. Wij helpen daar graag bij. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die een beroep doen op zorg, maar er zijn te weinig zorgprofessionals om aan de groeiende vraag naar zorg te voldoen.

Bij ZuidZorg ondersteunen we je bij het zoeken naar oplossingen, om langer op een prettige en veilige manier thuis te blijven wonen. We zorgen ervoor dat je zo veel mogelijk de dingen kunt blijven doen, die voor jou van betekenis zijn. Samen doorlopen we vijf stappen, daarbij kijken we met een positieve blik en gaan we altijd uit van wat je wél kunt!

Onze visie in vijf stappen

1. Wat kun je zelf of kun je leren?
2. Welke hulpmiddelen heb je nodig?
3. Wat kan je familie of mantelzorger voor je doen?
4. Wat kan je sociale netwerk en/of een andere (zorg)organisatie 
     voor je doen?
5. Wat kan ZuidZorg voor je doen?

Stap 1.  Wat kun je zelf of kun je leren?

Samen bekijken we wat je wél kunt of wat je kunt leren, om langer op een veilige en prettige manier thuis te blijven wonen. Zo lang mogelijk zelfstandig blijven en je eigen keuzes maken, geven een gevoel van eigenwaarde en dragen bij aan de kwaliteit van leven thuis.

Stap 2.  Welke hulpmiddelen heb je nodig?

We onderzoeken samen waar je hulp bij nodig hebt en hoe we die hulp kunnen geven met de inzet van eenvoudige hulpmiddelen of (zorg)technologie. Wij hebben veel praktische hulpmiddelen, die je kunt uitproberen. Denk aan een druppelbril voor het druppelen van ogen of een hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van steunkousen. Zo kun je voor jezelf blijven zorgen en ben je niet afhankelijk van anderen.

Stap 3.  Wat kan je familie of mantelzorger voor je doen?

Samen met jou en je familie of mantelzorger bespreken we wat zij kunnen (blijven) doen. Met de ondersteuning en zorg, die zij kunnen geven, helpen ze jou om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Stap 4.  Wat kan je sociale netwerk en/of een andere (zorg)organisatie voor je doen?

We bespreken samen wat vrienden, buren en vrijwilligers voor je kunnen doen. En we onderzoeken de mogelijkheden om een andere (zorg)organisatie in te zetten.

Stap 5.  Wat kan ZuidZorg voor je doen?

Als laatste stap bekijken we wat wij als zorgprofessionals voor je kunnen doen. Zo zorgen we er met elkaar voor, dat je zo lang mogelijk zelfstandig blijft. En je de dingen kunt blijven doen, die voor jou van betekenis zijn.

 

ZuidZorg Gewoon Thuis

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, vertrouwd op hun eigen plek. Dit vraagt om een verandering in de zorg, daarom is ZuidZorg gestart een nieuwe zorgvorm: ZuidZorg Gewoon Thuis.

Bij Gewoon Thuis draait het om de mens en niet om de ziekte of aandoening. Dit betekent dat de nadruk ligt op welzijn en ondersteuning, en waar nodig zorg. Met een vast team komen we bij een groep cliënten om, samen met hun omgeving, te zorgen dat zij zo lang mogelijk prettig kunnen blijven wonen, Gewoon Thuis!

Meneer Franken aan tafel met onze ZuidZorg collega Renske.