Waar staan wij voor

Elk team is verschillend en geen cliënt is hetzelfde. Toch zul je, waar je ZuidZorg ook tegenkomt, de volgende kernwaarden herkennen in onze zorgprofessionals.

Deskundig zijn

Leren van elkaar

Onze teams beschikken over een brede verpleegkundige kennis. Hoog complexe zorgtaken, waarvoor een cliënt normaal gesproken naar de huisarts of een specialist gaat, worden door ons aan huis gedaan. ZuidZorg werkt bovendien met experts die zich toegelegd hebben op bijvoorbeeld de nachtzorg, palliatieve zorg of dementiezorg. Heb jij specialistische kennis van een bepaald vakgebied? Dan leren we ook graag van jou, want wij geloven in de kracht van ‘leren van elkaar’. Daarnaast houden we de kennis van onze medewerkers up-to-date door scholings- en trainingsprogramma’s.

Verantwoordelijkheid nemen

Veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid

Onze medewerkers kennen de wijk als geen ander en zijn hét aanspreekpunt voor de cliënten. Door in gesprek te gaan leggen we de vraag achter de vraag bloot. Cliënten kunnen rekenen en vertrouwen op onze steun en zorg. Signaleren onze medewerkers een probleem? Dan zoeken zij naar een passende oplossing binnen ons eigen netwerk én dat van de cliënt. Ook in onze teams is er veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid. De teams zijn namelijk volledig zelforganiserend.

Samenwerken

Samen met huisartsen en specialisten werken aan goede zorg

We vinden het belangrijk dat onze cliënten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Samen met de cliënt en de mantelzorger bekijken we wat daarvoor nodig is. Hoewel onze medewerkers elke dag alleen op pad gaan, kunnen ze altijd terugvallen op de steun, kennis en expertise van het team. Ook buiten ZuidZorg kunnen we schakelen met collega-professionals als dat nodig is. Zo hebben we zeer korte lijntjes met de huisartsen en specialisten in de regio en nemen we samen deel aan projecten voor goede zorg.

Vernieuwing toepassen

Snel inspelen op ontwikkelingen in de zorg

In onze huidige maatschappij zien we een krapte op de arbeidsmarkt en tegelijkertijd een toenemende vraag naar zorg. De zorg verandert continu en bij ZuidZorg zijn we zo ingericht dat we daar snel op in kunnen spelen. Om ook in de toekomst de juiste zorg te kunnen bieden, zijn nieuwe, slimme oplossingen nodig. Bij ZuidZorg zetten we daarom in op allerlei innovaties zoals E-health en de ontwikkeling van onze zelfredzaamheid koffer. Ook investeren we graag in nieuwe technologieën en innovatieve werkmethoden.