ZuidZorg Gewoon Thuis

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen en de dingen blijven doen, die voor jou belangrijk zijn. Met ZuidZorg Gewoon Thuis bieden wij ondersteuning en zorg, gewoon thuis!

Bij Gewoon Thuis, het Volledig Pakket Thuis van ZuidZorg, draait het om de mens en niet om de ziekte of aandoening. Dit betekent dat onze nadruk ligt op welzijn en ondersteuning, en waar nodig zorg. Ieder mens is immers uniek met eigen wensen en behoeften. Samen kijken we naar jouw wensen en behoeften, zoals hulp bij het huishouden, maaltijden of verzorging, maar ook samen een kop koffie drinken of een wandeling maken.

We kijken daarbij heel goed naar wat je nog zelf kunt, of samen met familie of mantelzorger. Met een vast team komen we bij je thuis, zo kun je met een gerust hart vertrouwen op het ZuidZorg Gewoon Thuis Team.

Dit is ZuidZorg Gewoon Thuis

  • Hulp bij het huishouden
  • Maaltijdservice
  • Persoonlijke verzorging
  • Verpleegkundige zorg
  • Persoonsalarmering met 24/7 bereikbaarheid
  • Ondersteuning bij dagelijkse activiteiten
  • Begeleiding buitenhuis, zoals een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis
  • Ook voor een daginvulling kunt u bij ons terecht

Dag en nacht bereikbaar

Met Gewoon Thuis bieden we een op maat samengesteld pakket van ondersteuning, welzijn en zorg, gewoon thuis. Dat is immers de plek, waar iedereen zich het prettigst voelt. Het Gewoon Thuis team biedt ondersteuning en zorg tussen 7.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds.

Met ZuidZorg Gewoon Thuis kun je 24 uur per dag rekenen op ondersteuning en zorg. Je krijgt professionele alarmering van ZuidZorg. Met één druk op de knop is hulp nabij, bijvoorbeeld als je je niet goed voelt of bent gevallen en niet meer kunt opstaan.

In de nacht (tussen 23.00 en 7.00 uur) kun je in geval van nood een beroep doen op het nachtzorg team.

 

Het ZuidZorg Gewoon Thuis Team

Het Gewoon Thuis team bestaat uit een klein vast team van medewerkers. De medewerkers leren u goed kennen en kunnen zo de ondersteuning goed op u afstemmen. Zij doen niet allemaal hetzelfde werk. Daarom stellen wij het team graag aan je voor.

Woonondersteuner

De woonondersteuner helpt je bij het huishouden, zoals stofzuigen of de badkamer schoonmaken, alles om in een schoon huis te leven. Ook heeft zij de tijd om een kopje koffie met u te drinken en samen prettig de dag door te nemen.

Thuisondersteuner

De thuisondersteuner ondersteunt je bij een zinvolle daginvulling. Samen een wandeling maken, een spelletje doen of een bezoek aan de huisarts als dat nodig is. Maar bijvoorbeeld ook bij het wassen, aankleden, medicatie en de afwas.

Verzorgende en verpleegkundige

Zij geven je de zorg die je nodig hebt. Met Gewoon Thuis hebben zij voldoende tijd voor extra persoonlijke aandacht. Indien nodig kunnen zij ook verpleegtechnische zorg geven, zoals het geven van een injectie of wondzorg. Ook helpen zij je met het leren omgaan met een ziekte of handicap.

Coördinator Gewoon Thuis

De coördinator spreekt uitgebreid met jou, je familie en mantelzorger over jouw wensen en behoeften. Zij neemt alles goed met je door en maakt duidelijke afspraken. De coördinator heeft daarnaast een coördinerende rol naar bijvoorbeeld de huisarts, fysiotherapeut of specialist. En loopt er iets niet goed, dan biedt zij een luisterend oor en stuurt bij als dat nodig is.

Hoe kom ik in aanmerking voor ZuidZorg Gewoon Thuis?

ZuidZorg Gewoon Thuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om in aanmerking te komen voor Gewoon Thuis heb je een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg. Wij helpen je graag met het aanvragen van deze indicatie.

Betaal ik een eigen bijdrage voor ZuidZorg Gewoon Thuis?

Voor het ZuidZorg Gewoon Thuis pakket betaal je maandelijks een eigen bijdrage. Deze bijdrage hangt af van je inkomen en wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor.

Hoeveel uren zorg en ondersteuning ontvang ik?

Het aantal uren zorg en ondersteuning die wij je kunnen bieden, hangt af van je Wlz-indicatie. Samen met jou en de mensen om je heen kijken we naar een pakket van zorg, welzijn en ondersteuning dat voor jou passend is.

Kan ik ZuidZorg Gewoon Thuis aanvragen?

ZuidZorg is gestart met het aanbieden van ZuidZorg Gewoon Thuis in:
Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Geldrop, Heeze-Leende, Jagershoef, Nuenen, Reusel-de Mierden, Stratum, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Ben je hier woonachtig, vul dan je postcode in en vind jouw ZuidZorg team.

Vind jouw team