Huishoudelijke hulp

Heeft u hulp nodig bij het huishouden? Bijvoorbeeld omdat u herstelt van een ziekte of operatie? Of omdat u vanwege uw leeftijd of een chronische aandoening bepaalde klussen niet (meer) kunt doen? Of komt u gewoonweg niet aan het huishouden toe door andere drukke bezigheden? ZuidZorg is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij het huishouden. Of het nu tijdelijk is of voor langere tijd. Met of zonder indicatie. Wij staan voor u klaar!

Huishoudelijke hulp via de gemeente
Mocht het door omstandigheden lastig voor u zijn om uw huis zelf op orde te houden, dan kan de gemeente huishoudelijke hulp voor u regelen. Dat gebeurt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Wmo-loket van uw eigen gemeente. De gemeente onderzoekt dan hoeveel hulp u nodig heeft, wat u zelf nog kunt en of andere mensen u misschien kunnen helpen. Ook kijkt de gemeente of u al andere vormen van ondersteuning krijgt. Dit gebeurt tijdens een ‘keukentafelgesprek’ met u en eventueel mensen in uw omgeving. Een mantelzorger bijvoorbeeld. Voor de huishoudelijke hulp betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen. De hoogte hiervan wordt door het CAK bepaald.

Huishoudelijke hulp toelage (HHT)
Komt u niet voor een vergoeding in aanmerking vanuit de Wmo 2015? Dan heeft u als u woonachtig bent in de gemeente Veldhoven of Geldrop-Mierlo wellicht recht op een Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) van uw gemeente. Hiervoor kunt u met ons contact opnemen via 040 2 308 408.

Huishoudelijke hulp zonder indicatie of subsidie
Komt u niet toe aan bepaalde huishoudelijke taken? Bij een verhuizing bijvoorbeeld of omdat u het gewoon te druk heeft? In dat geval kunnen we u ook zonder indicatie of gemeentelijke subsidie Huishoudelijke Hulp bieden. Wij zorgen voor een vaste betrouwbare hulp in loondienst van ZuidZorg. U bepaalt in overleg de werktijden en taken. Daarnaast verzorgt ZuidZorg (indien gewenst) vervanging bij vakantie of ziekte van uw huishoudelijke hulp. De kosten bedragen € 25,20 per uur (all-in tarief, inclusief reiskosten). Neem voor meer informatie contact op via 040 2 308 408.