ZuidZorg opent nieuwe locatie in Hilvarenbeek

13 mei 2022

ZuidZorg Wijkzorg heeft er sinds kort een nieuwe locatie bij in Diessen, gemeente Hilvarenbeek. Op 12 mei vond de officiële opening plaats in het bijzijn van de wethouders Gerrit Overmans en Leon van de Moosdijk en directeur ZuidZorg Wijkzorg, Eveline van Veghel.

Waardevolle aanvulling

Leon van de Moosdijk: “We zien in de gemeente Hilvarenbeek allerlei beleidsontwikkelingen die aansluiten op het langer zelfstandig blijven wonen. Neem bijvoorbeeld het recent vastgestelde beleid omtrent de mantelzorgwoningen. Het vestigen van een thuiszorgorganisatie in onze gemeente is dan een hele waardevolle aanvulling op de dienstverlening, die er al is”. In tijden waarin zorgorganisaties over de volle breedte de zorgvragen niet meer aankunnen, gaat de zorg zich meer thuis afspelen. En dan is het fijn om in je gemeente korte lijnen te hebben met de thuiszorgorganisaties, aldus Overmans.” Als ik zie wat hier in korte tijd met enorm veel energie is gebeurd, verdient dit team ook een mooie locatie als deze. Fijn dat ZuidZorg er is.”

Hoogwaardige thuiszorg

Eveline van Veghel sluit zich hier volledig bij aan. “Het is bijzonder dat we in tijden waarin we te kampen hebben met tekorten toch ook nog autonoom kunnen groeien. Wij zijn er trots op dat we nu ook in deze gemeente kwalitatief hoogwaardige thuiszorg kunnen leveren”. Claudia Spijkers, wijkverpleegkundige van het team Hilvarenbeek, vult aan: “Als onderdeel van de grotere ZuidZorg organisatie werken we ook samen met bijvoorbeeld het Verpleegtechnisch Thuiszorg Team, het Mobiel Nachtzorg Team en het Palliatief Nachtzorg Team. Daarmee kunnen we hier in Hilvarenbeek ook 24 uur per dag bereikbaar zijn en meer complexe zorgvragen invullen. Zo zijn we ook voor de mensen in Hilvarenbeek vertrouwd en dichtbij.”

Wethouder Gerrit Overmans, Directeur Wijkzorg Eveline van Veghel en wijkteam Hilvarenbeek tijdens de officiele opening.