Collega Eric Prudon koos ná zijn pensioen voor een switch naar de thuiszorg

18 augustus 2022

'Na mijn pensioen koos ik voor de switch van IC verpleegkundige naar de thuiszorg', aldus Eric Prudon (66jr).

Vanaf 1 juli is Eric voor 12-uur per week in dienst bij ZuidZorg Wijkzorg als Verpleegkundige in team Turfberg (Valkenswaard). 

Wat is je achtergrond?

Ik heb verschillende functies gehad. Eerst als IC verpleegkundige en vervolgens als leidinggevende in onder andere het St. Anna ziekenhuis en het Maxima MC. Na een tijd als leidinggevende wilde ik in 2010 toch weer terug de zorg in. Dit heb ik met veel plezier gedaan tot aan mijn pre-pensioen in 2020.

Waarom na je pre-pensioen de keuze gemaakt voor de thuiszorg?

Het stilzitten beviel me helemaal niets. Ik miste het hebben van een voldaan gevoel. Daarbij las ik in de media over de tekorten in onder andere de thuiszorg, waardoor het gevoel om opnieuw mijn kennis en ervaring in te zetten, begon te kriebelen. Via vrienden wist ik van ZuidZorg Wijkzorg en na het meelopen in de wijk was ik verkocht. Het is erg fijn om zo afwisselend bezig te zijn en opnieuw contact te hebben met cliënten en collega's. En het allerbelangrijkste: ik kom weer met een voldaan gevoel thuis.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen ZuidZorg? Onze recruiter vertelt je er graag meer over! Of bekijk onze website  www.werkenbijzuidzorg.nl

Eric Prudon