Warm Welkom voor Oktober wijkteams!

16 november 2022

Het is bijna zover: Op 1 december starten onze nieuwe collega's van Oktober wijkteams Reusel en Bladel! Na een maandenlange zorgvuldige voorbereiding zijn zij de eerste van in totaal 11 wijkteams die overkomen naar ZuidZorg. Met een gezellige Meet & Greet hebben de teams kennis gemaakt met elkaar én met ZuidZorg als nieuwe werkgever.

Medewerkersreis

Voorafgaand aan de overgang doorlopen onze nieuwe collega's een intensieve medewerkersreis. In meerdere bijeenkomsten gaan de beide wijkteams van Oktober en ZuidZorg met elkaar in gesprek over de best passende oplossingen voor de teamsamenstelling en de cliëntroutes. Dit proces is onder begeleiding van het implementatieteam, waarbij verschillende scenario's vooraf zijn voorbereid. Nadat de teams samen tot besluiten zijn gekomen, gaat de reis voor de nieuwe collega's verder. Op de Warm Welkom onboardingsdag maken zij kennis met het werken bij ZuidZorg, onze systemen en devices. Aansluitend maken zij kennis met hun ZuidZorg collega's tijdens een gezellige Meet & Greet. Tot slot nemen zij deel aan diverse trainingsdagen om vertrouwd te raken met het ECD en zorgplan.

Onze collega Hedwig van Doormaal vertelt: 'Ik hoop en verwacht dat de samenwerking een positieve invloed brengt. Als planners zijn wij druk bezig met het samenstellen van de nieuwe routes. Wij als team Reusel de Mierden hebben ervoor gekozen om de cliënten echt te husselen. Zodat het team straks ook als één team gaat voelen. En het teamgevoel ontstaat nu al. Met de planner van Oktober is wat mij betreft echt een klik.'

Overgang wijkteams

Nadat de teams Reusel en Bladel per 1 december overgaan naar ZuidZorg, starten per 1 januari 2023 de teams van Veldhoven en Aalst- Waalre gevolgd door de teams van Bergeijk en Eersel per 1 februari. We zijn erg blij om onze Oktober collega's te verwelkomen! Zo bundelen we samen onze krachten om ook in de toekomst wijkzorg betaalbaar en beschikbaar te houden.

Lees meer: Overdragen wijkzorgactiviteiten Oktober aan ZuidZorg