ZuidZorg en Oktober verkennen samen toekomst wijkzorg

30 mei 2022

Om de zorg voor mensen thuis zo goed mogelijk te organiseren is er een voorgenomen besluit genomen om de wijkzorgactiviteiten van Oktober over te dragen aan ZuidZorg. 

Krachten bundelen

Door de toenemende druk van de vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt zijn ZuidZorg en Oktober met elkaar in gesprek over de toekomst van de wijkzorgactiviteiten in regio de Kempen, Aalst-Waalre en Veldhoven. Door de activiteiten in de regio zo veel mogelijk te bundelen bij één organisatie, kan de wijkzorg efficiënter worden georganiseerd en blijft ook in de toekomst wijkzorg betaalbaar en beschikbaar in de regio. ZuidZorg is volledig gericht op het verlenen van goede wijkzorg en heeft een sterke positie in de regio. Dat maakt ons voor Oktober de geschikte partner. Samen met Oktober denken wij met deze keuze meer werkplezier voor de betrokken medewerkers te kunnen bieden en betere zorg voor cliënten thuis!

Medezeggenschapstraject

Het besluit is nog niet definitief. Er gaat nu een medezeggenschapstraject lopen, waarin de ondernemingsraden en de cliëntenraden van beide organisaties hun achterban zullen raadplegen. Ook de Raden van Toezicht van beide organisaties worden om goedkeuring gevraagd. Dit traject loopt tot de zomer. Zodra er een definitief besluit is, zullen we een bijeenkomst organiseren voor de betrokken wijkteams om het definitieve besluit verder toe te lichten. Tegelijkertijd worden de betrokken medewerkers en cliënten bij Oktober geïnformeerd over wat dit voor hen betekent.

Samen geloven wij in de kracht van een sterke netwerkorganisatie, waarin beide organisaties een duidelijk profiel hebben en elkaar versterken.