over ZuidZorg

Onze organisatie Wie zijn we?

Onze professionals staan altijd voor je klaar. Of het nu gaat om ondersteuning bij het wassen en aankleden, aantrekken van steunkousen, palliatieve nachtzorg, of hoog complexe kindzorg of -wondzorg. Hierbij maken we mede gebruik van ons kennisnetwerk en bundelen zo optimaal de krachten met mantelzorgers en andere zorgaanbieders, zoals huisartsen, ziekenhuizen, GGZ-instellingen in het welzijnsdomein, gemeenten en verzekeraars. Puur met als hoofddoel om jou zo zelfredzaam mogelijk te houden of maken. Zo kun jij in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.  Dagelijks ontvangen meer dan 10.000 mensen onze warme zorg en met dank aan onze gespecialiseerde teams, zijn we al jaren ‘Vertrouwd Dichtbij’ met onze thuiszorgoplossingen, want samen leven is samen zorgen.

We zijn de enige zorgaanbieder in Zuidoost Brabant die gespecialiseerd is in het leveren van zorg achter de voordeur. Of het nu gaat om het leveren van zorg in een druk gezin, bij alleenstaande ouderen, in een drukke stad of op het platteland. Jong en oud zijn bij ons aan het juiste adres voor zorg en ondersteuning aan huis, zoals verzorging en verpleging, huishoudelijke zorg en jeugdgezondheidszorg.

Met behulp van onze betrokken zelforganiserende teams, leveren we je passende warme thuiszorg in de eigen vertrouwde omgeving. We werken met ruim 210 teams, bestaand uit 8 tot 15 zorgverleners, die snel lokaal kunnen schakelen als het op zorgverlening aankomt. We werken zo veel mogelijk met één zorgverlener per adres. Dat is voor iedereen wel zo prettig. We willen het u immers niet moeilijker maken, maar juist stukken makkelijker!  We bieden ook een heel pakket aan extra’s voor een goed leven, in de vorm van gemak diensten, dienstenbemiddeling, welzijnsactiviteiten en mooie kortingen op uitjes en ontspanning en verzekeringen.

Onze missie Waar staan we voor?

Wij doen er alles aan om de gezondheid, zelfstandigheid, welzijn, veiligheid en welbevinden van onze cliënten te bevorderen, door goed samen te werken in een netwerk rondom iedere cliënt én diens omgeving. Om kort te gaan: We bevorderen de gezondheid, zelfstandigheid en welzijn van jou en alle mensen in de wijk. Kwaliteit van zorg staat daarbij voorop.

Onze visie? Waar gaan we naartoe? Met onze zelforganiserende teams, stimuleren we iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht het beste uit hun leven te halen. Daarmee bevorderen we ieders weerbaarheid, vitaliteit en zelfredzaamheid. Om dit te bereiken, maken we gebruik van moderne technologieën en werken intensief samen met eerstelijns en tweedelijns zorgpartners. 

Onze kernwaarden Wat vinden we belangrijk?

Deskundig zijn

Wij zijn voorlopers op het gebied van kindzorg, wondexpertise, zorg op afstand en palliatieve zorg. Onze medewerkers zijn vakbekwame en bevoegde professionals, die zich blijven ontwikkelen. Om dat te waarborgen, investeren we voortdurend in scholing. Ontwikkeling staat immers niet stil en zo bent u altijd verzekerd van de kwalitatief hoogstaande zorg die u verdient. We kijken altijd goed naar wat u nodig heeft, betrekken anders specialisten bij uw zorgvraag als dat nodig is en plannen en organiseren uw zorg op een zodanige manier, zodat u zich er prettig bij voelt. Met aandacht luisteren naar uw wensen is daarbij ons uitgangspunt. We nemen uw zorgvraag altijd serieus en voelen ons betrokken bij de invulling ervan. We informeren u regelmatig over uw zorg en stralen graag uit hoeveel waarde we hechten aan uw gastvrijheid en vertrouwen. Ons werkplezier is zichtbaar. 

Verantwoordelijkheid nemen

Uw zorgbehoefte staat centraal. Wij kennen de verantwoordelijkheden die daarbij horen en nemen deze uiterst serieus. Voor ons bent u uniek en daarom passen wij onze zorgaanpak altijd zodanig aan, dat we komen tot de beste invulling van uw zorgvraag in úw persoonlijke situatie. We zijn dan ook niet bang om beslissingen te nemen als de situatie daarom vraagt. Zeker niet als deze bijdragen aan uw gezondheid, weerbaarheid of zelfredzaamheid. We realiseren ons dat we te gast zijn bij u thuis en respecteren dat te allen tijden. We houden uw situatie altijd nauwlettend in de gaten en verliezen uw gewenst resultaat nooit uit het oog.

Vernieuwing toepassen

We organiseren onze zorg nog beter; met kleine zelfsturende teams die alle ruimte krijgen om nieuwe ontwikkelingen toe te passen die bijdragen aan uw zelfredzaamheid. Onze creativiteit, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht dragen daar zeker aan bij. We volgen de ontwikkelingen in de markt en staan open voor vernieuwing. Stilstand is immers achteruitgang. Innovaties, zoals E-health oplossingen, nieuwe technologieën en nieuwe werkmethoden worden omarmd als het u de ondersteuning biedt waar u naar zoekt. Want uw zorg is onze zorg.

Samenwerking creëren

Om uw zorgvraag de beste invulling te geven, bieden wij een netwerk van mogelijkheden. In onze regio en in uw wijk, kennen wij de juiste paden naar de beste zorg. In ons contact met andere zorgprofessionals respecteren we hun kennis en autoriteit en zoeken we altijd naar een optimale samenwerking, opdat we gezamenlijk kunnen komen tot de beste persoonlijke zorg.

Organogram
Bekijk ons organogram hier.

Kwaliteit
Onze dienstverlening wordt door onze cliënten erg gewaardeerd. Dat blijkt niet alleen uit de eigen klanttevredenheidsonderzoeken, maar ook uit de waardering op Zorgkaart Nederland. In maart 2017 werd ZuidZorg beoordeeld met een 8,9.

Certificering
Stichting ZuidZorg voldoet aan de kwaliteitsnormen en is sinds 1 november 2015 CIIO gecertificeerd voor het uitvoeren van zorg-, dienst- en hulpverlening op het terrein van thuiszorg waaronder huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging en -verpleging, gespecialiseerde thuisbegeleiding, kraamzorg (zowel vanuit ZuidZorg als VDA) en jeugdgezondheidszorg in de regio's Eindhoven, Veldhoven-Valkenswaard en Geldrop/Nuenen/Son.

Leveringsvoorwaarden:
Bekijk onze leveringsvoorwaarden.

Privacy statement:

Privacy statement Stichting ZuidZorg

Privacy statement Jeugdgezondheidszorg

Klachten:

Bent u ontevreden over onze dienstverlening, dan vermelden we u graag naar de pagina meldingen.

Lees meer