Zorg op afstand en preventie

We onderzoeken samen waar je hulp bij nodig hebt en hoe we die hulp kunnen geven met de inzet van eenvoudige hulpmiddelen of (zorg)technologie. Soms is het helemaal niet nodig dat onze zorgprofessionals bij jou thuis komen, omdat er technische oplossingen zijn, waardoor je het gewoon zelf kan.

Wij zetten bewezen technieken waar mogelijk in, zodat jij nog zoveel mogelijk dingen zelf kan doen en we de tijd van onze zorgprofessionals zo goed mogelijk gebruiken. Ook onderzoeken we, waar het passend is, nieuwe technieken voor de toekomst. Wij hebben veel praktische hulpmiddelen, die je kunt uitproberen. Denk aan een druppelbril voor het druppelen van ogen of een hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van steunkousen. Zo kun je voor jezelf blijven zorgen en ben je niet afhankelijk van anderen. 

Medido: de slimme medicijndoos

Moet jij op meerdere momenten per dag medicijnen innemen? En dan ook verschillende soorten en hoeveelheden? Dan kan de Medido jou hierbij helpen. De Medido is een slimme medicijndoos. Op het tijdstip dat je jouw medicijnen moet innemen, geeft de Medido een geluidssignaal af en rollen de juist medicijnen eruit. Met deze slimme techniek kun je zelf de juiste medicijnen op de juiste tijd innemen.

Beeldzorg: zorg via Tablet of Smartphone

In sommige gevallen is niet nodig dat een zorgprofessional bij jou thuis komt of dat je zelf thuis bent om de zorg te ontvangen. Dan kan Beeldzorg een oplossing zijn. Bijvoorbeeld bij het spuiten van insuline, het innemen van medicatie of als je erg hecht aan jouw privacy en zelfstandigheid. Via een speciale en veilige app op je smartphone of tablet, heb je beeldcontact met onze zorgprofessional. Je spreekt hiervoor samen een tijdstip af. Zo kan de zorg worden aangepast aan jouw wensen en behoeften.

  • Beeldzorg is altijd aanvullend op de zorg bij jou thuis.
  • Voor beeldzorg heb je een indicatie voor wijkverpleging nodig.
  • Je gebruikt jouw eigen tablet of smartphone met internetverbinding.
  • Beeldzorg is geen professionele alarmering.
  • Voor beeldzorg hoef je niet thuis te blijven. Zorg dan wel dat je tablet of smartphone een werkende internetverbinding heeft.