Palliatieve en terminale zorg

Als u ernstig ziek bent en hoort dat er geen kans is op genezing is dat zeer ingrijpend. Laten we er dan voor zorgen dat uw kwaliteit van leven goed is. Onze palliatieve zorg is hierop gericht. Wij doen er alles aan om ongemakken te voorkomen en uw klachten te verlichten. Natuurlijk helemaal volgens uw eigen wensen en keuzes. Er staat een klein, vast team van zorgverleners u bij. Naast toegewijde terminale zorg en pijnbestrijding bieden zij u en uw familie steun en een luisterend oor. Dag en nacht.

Mantelzorgondersteuning in de nacht
Mantelzorg in de terminale fase is bijzonder, maar de zorgbehoefte is vaak zwaar en complex. Mantelzorgers dreigen hierdoor overbelast te raken waardoor de kans dat de patiënt moet worden opgenomen - en dus niet thuis kan sterven – groot is. Wij adviseren dan ook om gebruik te maken van de nachtzorg. De mantelzorger krijgt dan voldoende rust en is daardoor beter uitgerust voor de zware lichamelijke en emotionele zorgtaken.


Geen woorden nodig

"De verpleegkundigen hadden geen woorden nodig om te zien waar mijn moeder behoefte aan had. Ze waren een enorme steun voor ons."