Sociaal maatschappelijke activiteiten

Alleen is maar alleen. Daarom bieden wij diverse sociaal maatschappelijke activiteiten aan waar mensen met behoefte aan sociaal contact elkaar kunnen ontmoeten.

Het Ontmoet & Groet plein
Een ontmoetingsplek voor anderen. En meer! Dat is het Ontmoet & Groet plein. Hier komen ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten en leuke activiteiten samen. Wat hen verbindt? De behoefte om zelfstandig te blijven wonen, maar geen of slechts een beperkt sociaal netwerk om zo nu en dan een beroep op te doen. Kom naar het Ontmoet & Groet plein voor diverse leuke activiteiten en workshops, maar ook voor advies en ondersteuning op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

Mannen van Metaal
De Mannen van Metaal is een clubje mannen uit de wijk die huishoudelijke apparaten uit elkaar halen zodat de onderdelen gerecycled kunnen worden. En dat natuurlijk met een hoop plezier!

Taarten van Taarten
Als u van bakken houdt, sluit dan eens aan bij Taarten van Taarten. Samen met anderen bakt u de lekkerste taarten!

Granny’s Finest
Het project Granny’s Finest is een goed medicijn tegen eenzaamheid. Het vakmanschap van oudere dames, die heel goed zijn in breien of ander handwerk, wordt ingezet om de ontwerpen van jonge designers te produceren. Wekelijks komen de Grannies in groepjes bij elkaar om samen te werken en technieken uit te wisselen. Een nieuwe en hippe vorm van dagbesteding! Inmiddels zijn er 13 clubs en ruim 220 actieve Grannies.

Meld u aan!

Theo vertelt

"Alleen is maar alleen, nietwaar? Sinds mijn vrouw is overleden kwam ik nauwelijks meer buiten de deur. Maar onlangs nam mijn buurman mij mee naar de 'Mannen van Metaal'. Een clubje van mannen uit de wijk die huishoudelijke apparaten uit elkaar halen zodat de onderdelen gerecycled kunnen worden. Man, wat hebben we een plezier!"