Samen krachten bundelen met Oktober

12 juli 2022

Wij zijn verheugd dat ZuidZorg en Oktober het besluit hebben genomen om de wijkzorgactiviteiten van Oktober over te dragen aan ZuidZorg.

Door de toenemende druk van de vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt hebben we samen gezocht naar oplossingen. ZuidZorg is helemaal gericht op het verlenen van kwalitatief goede wijkzorg en heeft een sterke positie in de regio. Door de activiteiten in de regio zoveel mogelijk te bundelen bij één organisatie kan de wijkzorg efficiënter georganiseerd worden en blijft ook in de toekomst wijkzorg betaalbaar en beschikbaar. Met de overgang van 11 wijkteams kunnen we de continuïteit van zorg blijven bieden en vergroten we het werkplezier voor alle medewerkers.

Sterke netwerkorganisatie

In totaal gaat het om 11 wijkteams van Oktober, die bestaan uit zo’n 150 medewerkers in regio de Kempen, Veldhoven en Aalst-Waalre. De overgang van de wijkteams wordt zorgvuldig voorbereid met veel aandacht voor een warm welkom, begeleiding en scholing voor de nieuwe collega's. De wijkteams zullen gefaseerd over gaan. We hopen op 1 februari 2023 alle teams te hebben verwelkomd.

Samen geloven wij in de kracht van een sterke netwerkorganisatie, waarin beide organisaties een duidelijk profiel hebben en elkaar versterken!

Chantal Goesten (ZuidZorg) en Jessica Vogel (Oktober)