Zorg op Afstand

ZuidZorg is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Voor persoonlijke zorg hoeven wij niet altijd bij u langs te komen. Met dank aan de nieuwste technieken verlenen wij nu ook hulp op afstand. Zo staat er altijd iemand voor u klaar!


Beeldzorg

ZuidZorg Wijkzorg biedt cliënten, naast zorg aan huis, zorg via een tablet en/of smartphone. Dat heet beeldzorg. Dit gaat via een speciale en veilige app waarmee u vanuit huis beeldcontact kan hebben met een verpleegkundige. U kunt elkaar zien en met elkaar communiceren. Zo kan de zorg voor u worden aangepast uw wensen en behoeften. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het spuiten van insuline of het innemen van medicatie, hecht u erg aan uw privacy en zelfstandigheid, dan is misschien beeldzorg iets voor u. Eén van onze zorgverleners maakt contact met u op een samen afgesproken tijdstip via het beeldscherm van uw tablet en/of smartphone. Beeldzorg is altijd aanvullend op zorg bij u thuis. U hoeft niet thuis te blijven, u kunt ook beeldzorg krijgen als u elders bent, mits u internet bereik heeft.

Voor beeldbellen heeft u een indicatie voor wijkverpleging en een tablet met wifi (internet)of een smartphone nodig.

Beeldzorg is geen professionele alarmering.

Aanmelden of meer informatie over Beeldzorg?

Bel het  Wijkserviceteam van ZuidZorg Wijkzorg 040-2308400 (bereikbaar op werkdagen van 7:30-17:30 uur).

Medido: de slimme medicijndoos

Moet u op meerdere momenten per dag medicijnen innemen? En dan ook nog steeds verschillende soorten en hoeveelheden? Dat is niet altijd makkelijk. Medido helpt hierbij. Deze slimme medicijndoos heeft een alarm dat op afgestelde tijden afgaat en geeft de juiste medicijnen af. Handig, toch?