Welkom bij ThuisZorg

Er zijn momenten in het leven waarop je extra zorg en ondersteuning nodig hebt. Op zulke momenten kun je met een gerust hart vertrouwen op ThuisZorg van ZuidZorg. Want ZuidZorg brengt de zorg bij je thuis. Dus of je nu lichte zorg nodig hebt of juist complexe, in heel Zuidoost Brabant staan onze medewerkers voor je klaar.

Waarom ThuisZorg van ZuidZorg

  • Kleine vaste wijkteams
  • Dichtbij in je eigen buurt
  • Zorg met respect en aandacht
  • Jarenlange ervaring en bekend in de regio
  • Nauw contact met jouw huisarts of specialist
  • Oog voor familie en mantelzorger
  • Altijd bereikbaar, ook 's nachts
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandZuidZorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Welke ThuisZorg bieden we

Wij zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk die dingen kunt blijven doen, die voor jou van betekenis zijn. Daarbij gaan wij altijd uit van wat je nog wél kunt, positieve gezondheid noemen we dat. Samen onderzoeken we waar je hulp bij nodig hebt en hoe we die hulp kunnen geven met onze inzet of met slimme hulpmiddelen. 

En we hebben nauwe contacten met huisartsen, specialisten en andere zorgorganisaties. Zo kunnen we snel schakelen om jouw zorg met hen af te stemmen en te regelen. Welke zorg je dus ook nodig hebt, ZuidZorg is vertrouwd en dichtbij!

 

Hier zijn wij te vinden 

Heb je vragen over onze zorg of wil je meer weten? Vul je postcode in en neem direct contact op met het ThuisZorg team bij jou in de buurt.

Deze postcode is niet bekend of valt mogelijk buiten ons werkgebied.
Neem contact op met het Wijkserviceteam via 040 - 230 8400 (ma-vrij, 7:30 tot 17:30).

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor ThuisZorg?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met het thuiszorg team bij jou in de buurt. Zij kijken dan samen met jou en eventueel in overleg met andere professionals (bijv. (huis)arts, fysiotherapeut, ergotherapeut) wat er nodig is.

Is er een wachtlijst voor ThuisZorg?

Bij ZuidZorg werken we niet met een wachtlijst. Of we de zorg kunnen bieden die je nodig hebt, bekijken we per situatie en is afhankelijk van de beschikbaarheid van het ThuisZorg team.

Wordt ThuisZorg vergoed?

Ja, ZuidZorg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. De thuiszorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Heb ik een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor ThuisZorg?

Nee, dat is niet nodig. Voor verpleging en verzorging heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Vaak heb je al wel (intensief) contact met de huisarts. Soms verwijst de huisarts je dan door. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook direct contact met ons opnemen.

Hoe dien ik een klacht in?

Wij willen iedereen graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over onze dienstverlening dan horen wij dat natuurlijk graag. Ga dan eerst in gesprek met het team dat de zorg verleent. Komen jullie er samen niet uit? Dan is het mogelijk om een klacht in te dienen.

Klachten
Hoe kom ik in contact met de Cliëntenvertrouwenspersoon?
Elke cliënt die onder de reikwijdte van de Wet zorg en dwang valt heeft recht op een cliëntenvertrouwenspersoon. Voor een cliëntenvertrouwenspersoon Wet Zorg en Dwang kun je terecht bij Zorgbelang Brabant Zeeland.
Neem contact op via Adviespunt Zorgbelang 088-929 4099 of mail cvp@zorgbelang-brabant.nl
Waar kan ik terecht met vragen over de ZuidZorg Ledenservice?

Voor vragen met betrekking tot de ZuidZorg Ledenservice kijk op de website van de ledenservice of bel: 085-822 0760.

ZuidZorg Ledenservice
Met ZuidZorg voelen we ons in goede handen.